mandag den 18. april 2011

Ferie

Så er vi kommet hjem fra vores ”lange” ferie, hele seks dage blev det til. Alt for kort tid til dette smukke land. Vi startede ferien med det samme, jeg fik fri. Fredag kl. 13.00. Den store rengøring, pakning af de sidste ting og div. Andre småting der lige skulle fikses inden vi kunne tage af sted. Så gik turen til Aberdeen busterminal, hvor vi tog bussen mod Inverness. Vi ankom kl. 23.15 og havde ingen idé om, hvor vores B&B var, så ind i den første og bedste taxi og så kørte vi ca. 1 km. Nå ja, men vi kom da til det rette sted i første hug.

Der er så helt sort da vi kommer og vi må ringe på, ud kommer en ældre herre i morgenkåbe og ser forvirret ud. ”Har i bestilt?” ”Øh… Ja… Jakobsen eller Glahn” Vi har jo glemt hvilket navn vi har bestilt værelset i… Og ude på døren står der ”Ingen plads”. Han kigger i bog: ”No, sorry we don’t have you…” Åh åh… hvad gør vi så lige?? Vi har jo booket og betalt hjemme fra… “Well we do have a room, and then we’ll look into it tomorrow” Heldigt. 
Vi får en seng at sove i og et tv – det første tv vi har set siden vi kom, skal det lige siges.
Næste morgen kommer vi ned til Full Scotish Breakfast, ikke lige den sundeste start på dagen, men mættende – det består af et bjerg af kød, bacon (MEGT tykke skiver), pølser,  haggis eller hvad det nu var, baked beans, hvid toast brød, alt sammen med kaffe til.
Nå manden kommer ind igen og siger: ”We really don’t have you in the book, maybe the internet booking isn’t working. You have to pay again. Then you have to talk to the company you booked through.” Åh… for poker! Det er lige en streg I regningen, men det er der jo ikke noget at gøre ved. Vi spiser vores morgen mad og sidder lidt, så kommer han ind igen med konen på slæb og spørger: ”Is your name Glahn?” ”Yes” siger Mads. ”Oh… I only heard Jakobsen, you ARE in the book then, then you don’t need to pay!” Puha det var heldigt. Vi pakker vores ting, reserverer en nat til på stedet til vores tilbage tur, så vi er sikre på han har os i bogen.
Formiddagen brugte vi i Inverness som er en utrolig hyggelig by, og meget smuk, når man kommer fra Aberdeen. Vi tog bussen til Ullapool. Det er en meget speciel oplevelse at tage den bustur. Vi faldt begge i søvn inden bussen var ude af Inverness. Da vi vågnede var der et kæmpe bjerg foran bussen og det flotteste landskab med bjerge, floder og ja helt som man tænker at Skotland er. Wow en flot tur.
Vi kom frem til Ullapool, som er en lille hyggelig havneby med hovedvejen helt ned til havet og bjerge der omkranser vandet og landsiden af byen, så smuk.

Næste morgen tog vi vandretøjet på og så gik det ellers op indtil vi stod på toppen af det nærmeste bjerg. En vildt flot udsigt over den smukke by. Derefter gik vi ned igen og rundt om en Loch. Vi vandrede halvvejs, men blev stoppet af en flod som mente den skulle ind til Lochen, så vi måtte vende om.
Vi var vildt heldige med vejret, der var nok 21 grader og høj sol, så vi anskaffede os lige en lille solskoldning.

Udsigten fra byen

Udsigt fra bjerget over Ullapool

Søen vi gik omkring, set fra bjerget

Nu har jeg nået toppen mor, hva' fan' sku jeg egentlig her, sku jeg heerr? Hva' fan' sku jeg egentlig her? Se udsigten!






Næste morgen gik turen igen tilbage til Inverness og tilbage til den samme B&B som var rigtig glade for at se os. Vi brugte dagen på at tulle rundt i byen. Om aftenen blev jeg ramt af en massiv hovedpine, så vi fik kinesisk mad i sengen mens vi så ”The weakest link” ”Deal or no deal” ja alle mulige fantastiske programmer, som kun blev bedre af at vi ikke har set tv i to måneder. 

Tidligt næste morgen tog vi bussen videre til Edingburgh, eller Edingburger som vi kalder den. Ja vi har altså overhovedet ikke lært noget skotsk mens vi har været her. "En rigtig by" som jeg kalder den.
Her fandt vi hurtigt vores hotel og så stod den ellers på by udforskning eller retter - find den nærmeste Waterstone (bogbutik) og Starbucks. 
Dagen gik så med at shoppe rundt og kigge på byen.
Næste dag tog vi så på en gratis guide tur rundt i byen. Det var en rigtig god tur, med en god og sjov guide. Da turen sluttede betalte vi drikkepenge og så delte vi os op. Mads mod Edingburgh castle, jeg mod butikkerne. 
Vi mødtes foran hotellet og gik ud at spise, og ja sådan var den næste dag også, shopping, Starbucks ud at spise og ikke mindst - noget af det vigtigste: "The weakest link" 

Så nu er vi hjemme igen, vi har lige færdig gjort tre dages kursus, om autisme, førstehjælp, hvordan man flytter ting og personer og div. andre spændende emner. I morgen begyder hverdagen så, vi er begge blevet lidt for glade for at have frihed til selv at bestemme hvad vi vil, så vi er meget spændte på hvordan det kommer til at gå. Men det kommer selvfølgelig til at gå fint. 


Mads før vores guide tur, ude foran den bedste Starbucks vi har været på 

En 500 år gammel kanon

Edingburh Castle

By Night

Lækker italiensk mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar