onsdag den 27. april 2011

Påske på speed

Så er påsken endelig ved at være overstået og vi kan igen have en nogenlunde normal hverdag her i det Camphillske.
Påske ugen har været meget hektisk, især på Carinlee er der mange traditioner forbundet med Jesu død og opstandelse.
Hver dag er der en forstilling, som er en slags statueteater, man kommer ind i et mørkt rum og så bliver der fortalt, hvad det er man skal se. Eks. "I dag skal vi se, hvordan moder jord tager i mod Guds søn" så bliver der læst noget op fra biblen og så bliver alt lyset slukket og så bliver der ligeså langsomt skruet op for lyset på scenen hvor der så står nogle mennesker i en eller anden stilling, mens de er klædt ud som jesus eller en engel eller sådan noget. Meget meget smukt og lidt for meget.
Nå men alle de aktiviteter, vi normalvis laver bliver aflyst og vi laver påske forberedelser. Vi har bland andet været i haven en hel regnfuld eftermiddag, vi har gjort rent og gået en masse ture, for et eller andet skulle vi jo lave. Torsdag var dagen for "The last supper" så der skulle vi alle i det fine tøj, og en time før aftensmaden begyndte vi at være stille, og til aftensmaden måtte vi slet ikke snakke sammen. Det var en meget speciel oplevelse, det var sjovt at se hvor meget man egentlig ser hinanden, når man ikke snakker sammen, og se hvordan alle de studerende opførte sig så godt og var meget seriøse omkring hele det her med at være stille.
Fredag var vi til gudstjeneste og om eftermiddagen lavede vi hot cross buns, hvilket er varme hveder, med rosiner og så skal skar vi et kryds i dem, som symbol på Kristi kors og på det kors vi alle må bære rundt på. (Igen lidt for meget for mig)
Lørdag skulle der bare gøres rent inden påske søndag. For påske søndag er en vild dag. Først bliver alle sunget op (For vi har ikke måtte synge siden torsdag aften) og så er der gudstjeneste, så er der en stor middag med lam, så er der en lang rest hour - næsten to timer, og så begynder det! Nemlig påskeægs jagten!!! (det er det vi har ventet på) Så alle var ude for at lede efter påskeæg nogle var nemme at finde, andre knap så nemme. Men det var sjovt at se hvordan alle var meget optaget af det, jeg fandt mit under et træ under noget græs, andre var gemt oppe i træerne og andre umulige steder. En meget meget sjov dag. Mandag skulle alle de studerende pakke deres ting sammen til om tirsdagen hvor alle tog hjem. PUHA en uge. Så ugen blev afsluttet med en fest for alle co-workere i går aftes. 
Jeg tror de har mere end 500 påskeæg i hele huset, alle ægene er malet af tidligere coworkere og de studerende på stedet. Det er meget meget smukt. 


Kager til vores co-worker fest

Celias og jeg brugte det meste af eftermiddagen på at pynte op til vores fest, vi er selv meget stolte af resultatet. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar